1هزينه
اجرای ساده سیستم LSF به گونهای است که میتوان کارگران را در چند ساعت آموزش داد و همچنین در یک پروژه معمولی به نیروی کار زیادی نیاز نمی باشد، بنابراین هزینه نیروی انسانی در این سیستم کمتر از روشهای سنتی ساختمانسازی است. از آنجاییکه این سیستم هنوز به تولید انبوه نرسیده است، برخی مصالح مانند نماهای پیش ساخته دارای قیمت بالایی میباشند که باعث میشود این سیستم از بعضی جهات نسبت به سیستمهای موجود گرانتر باشد.
مصالح اصلی این سیستم (ورقهای فولادی سرد نورد شده) بدلیل سبک بودن، بالایی داشته و با توجه به مقاومت بالایی که دارند امکان آسیب دیدن آنها در حمل و نقل کم می باشد .
همچنین این ورقها به صورت گالوانیزه میباشند که باعث افزایش مقاومت در برابر شرایط بد جوی میشود،
۲ زمان
از نظر سرعت اجرا، تجربیات سایر کشورها نشان داده است که این اسیستم در زمان کمی برپا می شود و
سرعت اجرا نسبت به شیوههای سنتی و حتی سایر سیستمهای صنعتی بیشتر است. نسبت فرآوری محصول در کارخانه نسبت به سایت در این سیستم ساخت، بر اساس نوع اجرا و مقدار پیش ساخته سازی، میتواند بسیار متغیر و متفاوت باشد. این سیستم قابلیت اجرا در تمام شرایط جوی را دارد، و با تغییرات شرایط جوی، خللی در برنامه زمانی پروژه به وجود نخواهد آمد.
3 قابلیتهای فنی
به دلیل کاهش زیاد وزن و اتلاف اندک مصالح نسبت به شیوههای سنتی و دستی، این سیستم برای انبوه سازی مناسب است ولی اجرای ساختمانهای بلندمرتبه در این سیستم، با مشکل مواجه است. اجرای خشک، این سیستم را برای بازدیدهای ادواری مناسب ساخته است. به اضافه این که، ایجاد تغییرات حین اجرا در نقشههای تأسیسات، معمولا به سادگی انجام میشود. استفاده از ورق گالوانیزه، پایداری این سیستم را در برابر هوازدگی و میکروارگانیسمها افزایش داده است [2] [3] . از نظر زیست محیطی، این سیستم ساختمانی در زمره سیستمهایی است که انرژی اندکی برای ساخت اجزای آن مصرف میشود. [4]
از نقاط ضعف این سیستم، در صورتی که در اجرای تمامی نکات فنی مورد رعایت قرار نگیرد.
خطر ایجاد صدا در حالتهای انقباض و انبساط است.
همان گونه که در بخشهای قبلی نیز مطرح شد، وزن کم این سیستم ساختمانی (در حدود 60 درصد وزن واحد سطح سیستمهای رایج ساخت و ساز) باعث میشود نیروهای اعمال شده زمین لرزه به طور قابل توجهی نسبت به ساختمانهای متداول کمتر باشد تا حدی که در اکثر موارد، اثر نیروهای اعمال شده توسط باد بیشتر و تعیین کنندهتر از نیروهای ناشی از زمین لرزه است. در ضمن، وزن کم این سیستم باعث میشود به عنوان گزینهای مناسب برای مناطق با مقاومت خاک کم تلقی شود.
اینرسی حرارتی کم که این سیستم، آن را برای استفاده دائم مانند مسکونی، با مشکلاتی روبه رو سازد. ولی در عین حال عملکرد آن را برای ساختمانهای اداری، تجاری و دیگر ساختمان های با کاربردی منقطع، بسیار مناسب میسازد. عملکرد صوتی دیوارها و سقفهای ساخته شده با این سیستم، در صورت رعایت تمهیدات لازم ، به راحتی جوابگوی انتظارات تعیین شده در مقررات ملی است..
مواد تشکیل دهنده LSF بار حریق ندارند، ولی چنان چه ذکر شد، پروفیلهای سرد فرم داده شده مقاومت کمی در برابر حریق دارند و باید به خوبی محافظت شوند. یکی از دلایل اصلی کاربرد گچ به عنوان پوشش داخلی این سیستمها دستیابی به این هدف است. با اجرای لایه بخاربند در حد فاصل جداره داخلی و عایق حرارتی، میتوان از خطر میعان در دیوارها جلوگیری کرد. به علاوه آنکه سقف سرد در این سیستم، کمک شایانی به کاهش خط میعان خواهد کرد.
به رغم این که بار مرده این سیستم به اجزای اصلی و کاربردی آن منتقل میشود، ولی اجرای خشک، قابلیت تغییرات آتی را تاحدی در آن به وجود میآورد. معمولا ساختار نمای این قبلا اجرا نشده، و شناخت کافی از نحوه بهره برداری و زندگی در ساختمان ساخته شده از آن در بین مردم وجود ندارد. هرچند آئین نامههای معتبری در ایران در این زمینه وجود ندارد، ولی مطالعات اولیه ای برای این سیستم در سازمان ملی زمین و مسکن انجام شده است، که آئین نامه AISI را توصیه می کند. لازم به ذکر است سازمان NASFA نیز اقدام به تدوین یک روش تجویزی برای طراحی این سیستم کرده، و با ایجاد محدودیتهایی از نظر تعداد طبقات و متراژ زیریناة " امکان طراحی سادهای را برای این سیستم فراهم کرده است. [5]
اجرای خشک، امکان برچیدن و استفاده مجدد این سیستم را ایجاد کرده است، به علاوه آنکه قطعات و اجزا عمدتا از مصالح و فلزات قابل بازگشت به چرخه ساخته شده اند